Naast een groene werkomgeving een groene leefomgeving natuurlijk ook heel belangrijk. Jammer genoeg worden er nog steeds veel gezonde planten weggegooid als mensen er niet meer voor kunnen of willen zorgen. Daarom hebben we het Plantenasiel in het leven geroepen.

Het Plantenasiel Leiden is een vrijwilligersinitiatief. Bij het Plantenasiel Leiden willen wij thuisloze kamerplanten een nieuwe kans bieden. Wij nemen de eerste stappen in het oplappen van planten die binnengebracht worden. Groenliefhebbers in Leiden kunnen voor een kleine donatie een plant overnemen en zich hier verder over ontfermen. Van de donaties kopen we goede aarde, plantenvoeding en grotere potten om de planten klaar te stomen voor een nieuwe eigenaar.

Update: inmiddels hebben wij het Plantenasiel Leiden overgedragen aan een groep vrijwilligers. Hun contactgegevens staan op de website van Plantenasiel Leiden en de Facebook-pagina.

Wil je een plant komen brengen of halen? Op vrijdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 is het plantenasiel geopend. Locatie: Ballonpad 2 in Leiden.